Oops, an error
Loading. Please wait.

The Wicked Offspring Tab

2,295 views 3 this week
no commentswrite comment
1 2 3 4 5
please rate
add to favorites
launch autoscroll
font size
0
reset
how to read this tab
guitar tuner
Tab Pro tools
  • play this tab
  • loop segment
  • change instrument
  • show fretboard
  • metronome
Autoscroll
slow
fast
+/-
esc
set tempo
stop
Contributor
Tuning
D A D G B E
Song  : The Wicked Offspring
Artist: Oh Chentaku
Album : Heartbreak Ridge Was Never This Arrogant
Tabbed By lut

Dropped D


lagu ni sebenarnya lebih kurang guna kord yang sama je cuma certain part tu posisi 
bentuk jari tu lain sikit,ni aku listkan okeh!  


   G5    F#5    B5   A5     D5   D/C#  B5*    B5**  A     B      G5*   G7M   G7M  D7M
     
e|-----|-----|-----|-----|-----|-----|-----|-----|-----|------|-----|-----|-----|------|
B|-----|-----|-----|-----|-----|-----|-----|-----|-----|------|-----|--7--|--7--|--7---|
G|-----|-----|-----|-----|--7--|--7--|--4--|--11-|--9--|--11--|--7--|--7--|--7--|--7---|
D|--5--|--4--|--9--|--7--|--7--|--7--|--4--|--9--|--7--|--9---|--5--|--5--|--5--|--4---|
A|--5--|--4--|--9--|--7--|--5--|--4--|--2--|--9--|--7--|--9---|--5--|--5--|--5--|--4---|
D|--5--|--4--|--9--|--7--|-----|-----|-----|--9--|-----|------|--5--|-----|--5--|--4---|










 INTRO

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------0--------0--------------------------------------------------------|
A|------0--------0----------------------------------------------------------|
D|----5----5--s7----7--s4---------------------------------------------------|

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------------------------------------------------------------------------| 
D|--------0--------0--------0-----------------------------------------------|
A|------0--------0--------0--------0-----0----------------------------------|
D|----5----5--s7----7--s4----4--s9----s7------------------------------------|
  
   flying we're flying like birds in the sky    

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------0--------0--------0-----------------------------------------------|
A|------0--------0--------0--------0-----0----------------------------------|
D|----5----5--s7-----7--s4----4--s9---s7----s5------------------------------|
 
   running we're running like no one ever knows  

 
   
   G5  F#5  B5  A5        ulang 4X


e|---------7--------9--------7--------9--------7--------6--------6----------|
B|----7--7-----7--7-----7--7-----7--7-----7--7-----7--7-----7--7------------|
G|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|

e|---------7--------9--------7--------9--------9---------11-------9---------|
B|----7--7-----7--7-----7--7-----9--9-----9--9-----9--9------9--9-----------|
G|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|  
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|
part ni aku tak pasti sangat tapi kalau boleh,upgrade sikit kalau nak sound cantik

e|---------11-------9-------------------------------------------------------|
B|----9--9-----9--9---------------------------------------------------------|
G|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|


 VERSE 1(dengan P.M)

 D5                        D/C#                B5
 we're both together in the car million miles away kept running
                                               D5                            D/C#           B5
 running run from our home strike one just on my wisdom we're both sixteen we did that its so
 hillarious


 Chorus


 G5  A5   F#5   B5   A5    ulang 3 kali dan end korus kat kord G5

 

 VERSE 2(dengan P.M)

 D5           D/C#    B5         
 i still remember the time when we used to chill
 D5              D/C#   B5
 i still remember the way you confer the briliant hint


 ulang balik part korus


 BRIDGE

 B5**   A    B    ulang 2x

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------7--7--6--6--7--7--------7--7--6--6--7--7--------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--5--5--------------------7--7--------------------------------------------|


 B5**   A    B    ulang 2x

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------7--7--6--6--7--7--------7--7--6--6--7--7--------------------------|
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--5--5--------------------7--7--------------------------------------------|


 B5**   A    B    ulang 2x

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------7--7--6--6--7--7--------7--7--6--6--7--7--------------------------| A
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--5--5--------------------7--7--------------------------------------------|


 B5**   A    B    ulang 2x                                                         
dekat part A dengan B tu ada lagi satu bunyi,tapi aku tak past bunyi apa

e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------7--7--6--6--7--7--------7--7--6--6--7--7--------------------------| B    
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--5--5--------------------7--7--------------------------------------------|




e|--------------------------------------------------------------------------|
B|--------------------------------------------------------------------------|
G|--------------------------------------------------------------------------| C    
D|--------------------------------------------------------------------------|
A|--------------------------------------------------------------------------|
D|--0--0--0--0--0--0--0--0--0-----------------------------------------------|
part ni aku tak pasti sangat tapi lepas part C nih,ada pick grind



 VERSE 3

 ulang balik intro 


 OUTRO

 G7M  G7M*  D7M  G7M*   ulang lah ikut kesesuaian lagu tuh,aku malas nak kira,haha




 NOTE:
-aku tak pasti sangat dengan lirik tuh,mungkin ada ada salah sikit sebab aku taip sendiri
-tab dengan kord ni aku dengar dan buat sendiri dengan rujuk kat video video 
diorang,sori la kalau lain sikit sebab aku dah try main ok je..:)
-aku tak pasti lagu nih dalam tune Drop C atau D,aku main Drop D
-ada salah atau apa ke,boleh komen kat gua okeh
-lastly,Oh Chentaku memang best,hahaha

 artluwt@yahoo.com
comments
We did not receive enough feedback on this tab! Please rate:
print report bad tab
1 2 3 4 5
I want to post or [tab]
guest
You may want to rate the tab now too:
select rating
Please do not post tabs as comments. Select "correction" instead!